2013-12-22
 15:37:38

Rubbe

 
Tog mig en sovmorgon till imorse, klockan tolv klev jag upp och tog mig en springtur, var riktigt skönt. Så fort jag ätit frukost drog jag sen på gymmet och körde ett bröstpass, var kanske inte det bästa passet men helt okej. Så nu ska jag snart hoppa in i duschen och sen ska jag göra mig klar för att åka till stan, ska först tråffa Felicia en sväng och sen ska
jag bara mysa. 
 
Så otroligt less är jag, var är vintern? Vi har 4+ och snön som kommit bara smälter... Blir väl annat då i januari då jag hört att det ska bli upp mot -45... 
2013-12-21
 18:59:09

bara en stund

 
Idag tog jag mig en rejäl sovmorgon till halv två. Sen har jag julbakat med mamma, Malin och mormor. Och just nu sitter jag här och fixar en julklapp till Mariell som jag redan saknar något otroligt... Hon är i spanien och blir kvar där i tre veckor! buhu.. Men något att vara glad över är ju att Elin kommer hem idag, wihoo.
Inte har det blivit någon träning idag heller, men har bara ett pass kvar den här veckan så kan lika gärna ta det imorgon. 
 
Förresten så var ju jag och Ida på hockeyn igår, kom först dit två timmar innan den börja då vi åkte med en som skulle spela. I hallen var det svinkallt så där stod vi och huttra, Ånge vann med 7-3 om jag inte minns fel. Efter matchen fick vi vänta i ungefär en halv timme innan vi skulle fara hem så när jag kom hem igår frös jag så jag trodde jag skulle dö. Förfrusna tår, check! 
2013-12-20
 10:47:52

tjobre

 
nyss varit och badat <33333
 
 
Klev upp tidigt imorse för att hinna med att städa och packa innan skolan idag, så fick springa till bussen med hela garderoben + ett xbox i väskan så blev helt slut. Men nu är jag iallafall på skolan, och sitter och jobbar med en uppsats om  Oliver Twist. Nästa lekton ska vi mest fika, och sen fat jag hem! Ska bli så otroligt skönt, sen till veckan kommer alla släktingar vilket ska bli så roligt. Ikväll kanske jag och Ida ska åka till Ånge på hockey, annars ska jag bara träna sen ta det lugnt! 
2013-12-15
 22:18:00

Cookieness

 
 
 
 
Godkväll godingar! Just nu ligger jag i soffan och väntar på att Johan Falk ska börja igen med mamma och Daniel. Är så otroligt trött, varit vaken alldeles för länge de flesta dagarna den här veckan. Har varit tvungen att ta sömntabletterna för första gången på väldigt länge. Men har iallafall haft väldigt skön helg som spenderats med Mariell, vi har myst och umgåtts med Peter och Marius! Helgen kunde helt enkelt inte varit bättre. Sen idag har jag varit och tittat på bräckes herrar som haft DM, mer än så behöver jag nog inte säga.
 
Så fort filmen är slut så ska jag hoppa i säng i hopp om att få sova lite innan bussen går mot stan 06:40.. Så nu säger jag godnatt ❤️
2013-12-12
 13:44:29

lucky bastard


Trött som ett as idag, försov mig till elva så missade första lektionen.. Så dagen började inte bra, sen medan jag sitter och jobbar så får jag höra att någon är inne och har kul på min facebook så jag fick springa runt på skolan då IT killen vi har här sa att det var någon på skolan som var inloggad. Och tillslut hittade jag den jäkeln. Så nu ska jag ta tag i mitt liv och titta på paradise hotell, är för trött för att jobba. Så får vi hoppas på att dagen slutar bättre än den börjat. Jag har ju mina planer!
Imorgon har vi trippelbollsturnering på skolan, vårat lag pt 11 och 12 tänkte ta hem hela skiten. VI får väl se hur det går! Är i alla fall väldigt pepp, men irriterad för att jag glömt min innebandy klubba i Bräcke så får lov att spela med skolans värdelösa klubbor.. Har även klippt av 13 cm av håret, och fått det lite ljusare som ni ser här uppe. SKÖNT
2013-12-10
 10:26:57

vitjul.se

Det här inlägget är skrivet av min moster på hennes blogg. Min morfar var en väldigt fin människa, men han hade sina problem. Och dessa problem har gjort att det varit väldigt jobbigt för oss, Men nu tycker jag som Elin att fler barn ska inte behöva uppleva det här, för det är inte rätt. (inte menat för att klanka ner på morfar)  så läs igenom inlägget och tänk efter, och gå även in på hemsidan vitjul.se och läs de andra barn skrivit!

"Jag fick mig nyss en tankeställare.

Det är en sida som cirkulerar på facebook just nu, vitjul.se heter den. På den sidan kan man skriva under att man lovar att hålla sig nykter under jul, man kan också läsa barns berättelser från tidigare jular med berusade föräldrar. Så jag satt och läste igenom en hel del av dom och fick en jättestor klump i magen, att barn ska behöva uppleva det här är så fruktansvärt tragiskt. Visst, jag tycker att som vuxen kan man dricka glögg, ta en öl eller ett glas vin till maten. MEN, sen räcker det. För mig är det ofattbart hur man som vuxen kan sitta och supa ner sig på självaste julafton när man har sina barn och sin familj hemma. Det gäller egentligen inte bara julafton, utan alla dagar året om.

En anledning till varför jag tar så illa upp när det kommer till just det här är för jag vet själv hur det är att leva med en förälder som har alkoholproblem, dock har min jul aldrig blivit förstörd på grund av alkoholen men många andra dagar och kvällar har blivit det. Min pappa lever inte längre men när han gjorde det hade han ett alkoholproblem. Jag har inga som helst problem att prata öppet om det för det är inget jag ska skämmas över. Jag älskar min pappa och jag saknar min pappa, men jag önskar att jag hade haft mer tid med honom och att den tiden jag hade med honom hade kunnat varit utan alkoholen. För alkoholen förstörde så fruktansvärt mycket.

Jag ska också tillägga att min pappa var en omtänksam och snäll människa, han älskade mig och mina syskon väldigt mycket. Så jag skriver inte det här för att få han och framstå som en dålig person eller en dålig pappa, för det var han verkligen inte. Han hade en sjukdom, han var alkolist, han försökte komma ifrån det men det gick inte. Han gjorde oss aldrig något, det var alkoholen som förstörde våran relation.

Men tillbaka till sidan som jag pratade om, jag tycker att det är bra att det här uppmärksammas och att fler tänker på det. Jag hoppas att fler vuxna tar sig i kragen och slutar upp med att vara så förbannat egoistiska och tänker på sina barn istället, man behöver inte alkohol i sin vardag och verkligen inte under julen. Som barn ska man inte behöva vara rädda för att mamma och pappa ska bli för fulla, man ska inte behöva se den är dimmiga blicken och höra hur dom börjar slöddra när dom pratar med en. Man ska inte behöva vara den som tar hand om dom, dom ska ta hand om dig. Man ska inte heller behöva gå runt och vara oroliga för dom, vara rädd att dom somnar någon annanstans än i sängen eller att dom inte kommer hem igen om dom går utanför dörren.

Läs det här inlägget och ta åt er, det är skrivet från mig som numera inte behöver vara orolig över detta men som har levt med det så länge jag kan minnas. Tyvärr. Avstå den större mängden med alkohol, den behövs inte. Era barn behöver nyktra, glada och kärleksfulla föräldrar som ger dom en fin jul som dom kan minnas när dom blir äldre.

Och en sak är klar, jag kommer aldrig någonsin utsätta mina barn för det jag varit med om. Dom ska aldrig behöva vara rädda för att deras mamma ska bli för full. Aldrig någonsin."

 

 

 
2013-12-10
 09:12:39

livet på en pinne

en gammal bild på mig och min fina mamma
 
Hola amigos! Har varit helt slut efter veckan som varit, all stress, lite mat och gjort av med massor av energi, så i söndags efter showen så åkte jag hem och slängde mig i sängen direk. Det gick iallafall helt okej på showen i helgen, hade dock feber i söndags så orkade inte leverera fullt ut. Lördagen gick dock super bra, fast då gjorde jag två småfel. Och anledningen till att jag fick feber i söndags var nog då jag fick vänta på skjutsen från klockan åtta till ungefär kvart över nio, i minus grader i lördags. Men så fort jag kom hem tog jag en snabb dusch sen åkte jag vidare mot Malin, och där satt vi i princip hela kvällen och bara skratta och pratade.. 
Just nu sitter jag och egentligen ska titta på Oliver Twist, men jag är verkligen för trött och kommer somna om jag ska titta på någon film. Och eftersom de andra i min grupp siter och tittar på Paradise Hotell så känner jag mig inte tvingad till det heller. Har snart håltimme och då var det tänkt att jag skulle gå på gymmet och springa, men jag känner inte för det alls. Så det får kanske bli efter skolan istället, annars får jag ta tag i det där imorgon. Kan fan skylla på att jag inte har någon energi! Och nej jag har inte börjat med träningsschemat riktigt än eftersom vi haft showbvecka så har jag inte gjort annat än att träna på dansen och i helgen har jag inte alls haft tid. Men imorgon kör jag igång stenhårt för er som undrar, så imorgon kan jag även lägga upp träningsschemat! Jag ska iallafall ta mig en promenad efter skolan, sen handla och städa. Sen ska jag bara ta det lugnt! oj vad långt det blev nu. haha
2013-12-03
 09:07:56

stop rewind

Världens bästa idis!!
 
Förlåt Malin för att jag inte lagt upp mitt träningsschema, jag har haft fullt upp i helgen. Men det kommer någon dag den här veckan det lovar jag! 
 
I fredags åkte jag hem och hade myskväll med mamma och Lena, sen tog jag mig en promenad ner på byn där det var nattöppet, lika dött som vanligt. I lördags var jag barnvakt åt Hugo så vi tog en promenad ner på julmarknaden, som blivit så tråkg. Så vi gick hem ganska snabt igen, senare åkte jag till Brunflo och käkade middag med mina favoriter. Sen blev det utgång, ganska lyckad faktiskt! Och söndagen spenderades mestadels i sängen. 
 
Igår åkte jag hem till Bräcke såfort jag slutade så hann inte med något gympass igår, var tvungen att fara hem och hämta alla danskläder tills i veckan, SHOWVECKA!! Men tog min iallafall en spring tur på 7.2 km, sen myste jag mest med familjen.